Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stadio San Paolo
Cavani stuur Inter met lege handen naar huis
Timothy Collard

Napoli moest dan wel de titel laten aan Juventus, dat belette de nummer twee uit de Serie A niet om Inter zondagavond in te maken. Edinson Cavani was man van de wedstrijd, hij scoorde drie keer.

Napoli begon geweldig aan de partij. Al na drie minuten spelen tekende doelpuntenmachine Cavani voor het openingsdoelpunt. Inter leek even aangeslagen, maar na iets meer dan twintig minuten spelen kwamen de Milanezen toch langszij. Ricardo Alvarez maakte er 1-1 van via een strafschop

Exact tien minuten later kreeg ook Napoli een strafschop toegekend. Edinson Cavani ging achter de bal staan en ramde het leer tegen de touwen: 2-1. Met die voorsprong ging de thuisploeg ook rusten. Als Inter al plannen had om nog iets recht te zetten in de tweede helft, dan stuitte het telkens op een net iets sterker Napoli. In de slotfase legde Cavani – wie anders? - de 3-1-eindcijfers vast.

Napoli lijkt zo zijn tweede plaats veilig te stellen in Italië. Eerste achtervolger Milan staat zeven punten achter en met nog drie speeldagen te gaan lijkt het onwaarschijnlijk dat Napoli zijn bonus nog uit handen geeft.