Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 36
Lazio duwt Inter nog dieper in de put
Timothy Collard

Internazionale is er ook woensdagavond niet in geslaagd om te winnen. Lazio duwde de Milanezen nog maar eens met de neus op de feiten en won met 1-3.

Inter was vastbesloten om zich te herpakken, nadat het afgelopen weekend ook al van Napoli verloor. Het waren evenwel de bezoekers uit Rome die na een twintigtal minuten spelen op voorsprong klommen. Floccari wees Inter op achtervolgen aan.

Het antwoord van Internazionale liet ni zo gek lang op zich wachten. Tien minuten na het openingsdoelpunt tekende Alvarez voor de gelijkmaker. Op slag van rust kreeg Lazio een strafschop toegekend, en Hernanes faalde niet: 1-2.

Na de rust probeerde Inter de bakens te verzetten en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd kreeg Alvarez een uitgelezen kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Hij faalde echter vanop elf meter en zeven minuten later zorgde Onazi voor de 1-3.

Bij 1-3 bleef het ook en door de overwinning komt Lazio in het klassement op gelijke hoogte van grote rivaal AS Roma. Beiden staan broederlijk op plaats zes en tellen 58 punten. Lazio laat ook Inter achter zich. De Milanezen zijn ondertussen afgegleden tot plaats acht en tellen 53 punten.