Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 36
Milan steviger derde
Timothy Collard

AC Milan heeft op bezoek bij Pescara, dat al zeker is van degradatie, niet met de punten gemorst. De Rossoneri wonnen wel erg makkelijk met 0-4.

Milan opende speeldag 36 om 18u en kon de druk dus meteen bij de concurrentie leggen. Er wordt in de Serie A nog hevig gestreden om het derde en laatste Champions Leagueticket. Bij een overwinning kon Milan eerste achtervolger Fiorentina op zeven punten zetten.

De Milanezen namen een vliegende start en na tien minuten legde de scheidsrechter de bal op de stip. Mario Balotelli ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1 en zijn tiende doelpunt van het seizoen. Vlak voor de rust dikte Sulley Muntari nog aan en zo stond het 0-2 aan de pauze.

Na de rust ging Milan op zijn elan door. Flamini scoorde kort na de rust de derde Milanese treffer en vlak voor het uur maakte Balotelli er met zijn tweede treffer 0-4 van. Missie volbracht voor Super Mario en co. Milan telt nu zeven punten meer dan Fiorentina, dat om 20u45 nog in actie komt.