Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadio San Paolo
Napoli houdt Juve op draw
Maarten Vandenabeele

Napoli is er voor de tweede keer dit seizoen in geslaagd om Juventus op een gelijkspel te houden in het eigen San Paolo. Na de 3-3 in de Coppa Italia werd het nu voor de competitie 1-1. De draw brengt Juve op de vierde plaats, op 3 punten van leider Genoa. Napoli volgt op 1 punt van Juve.

Deschamps had kopzorgen voor de aftrap, want met Nedved, Trezeguet, Boumsong, Kovac, Marchionni en Giannichedda miste hij meer dan een halve basisploeg. Toch kon hij nog genoeg kwaliteit tussen de lijnen brengen. Het jonge duo Paro - Marchisio speelde op het middenveld. Thuisploeg Napoli stond op zijn sterkst, met prijsschutter Calaio. 70 000 toeschouwers zaten in het afgeladen volle stadion.

In de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en de kansen waren erg schaars. Na de rust zette Camoranesi voor en twee Juve-aanvallers werden hardhandig tegen de grond gewerkt, maar scheidsrechter Rizzoli gaf geen krimp. Grava kon de thuisploeg even later op voorsprong brengen, maar miste zijn vluchtschot. In de 67e minuut kwamen de Bianconeri aan de leiding: Del Piero schoot een vrije trap voorbij de muur en doelman Iezzo. De reactie van de Azzurri liet niet lang op zich wachten: Maldonado zette voor en amper 8 minuten na de 0-1 trapte Bogliacino de gelijkmaker tegen de touwen. Beide ploegen kregen vervolgens nog enkele kansjes maar de score wijzigde niet meer.