Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadio Delle Alpi
Nedved brengt Juve bijna aan kop
Maarten Vandenabeele

Nog slechts 2 punten scheiden Juventus van de eerste plaats in de Serie B. De Bianconeri wonnen zonder problemen van Pescara, terwijl leider Genoa niet aan de drie punten raakte bij Albinoleffe. Piacenza is daardoor de nieuwe lijstaanvoerder.

Pavel Nedved (foto) kwam terug uit blessure en dat heeft de afweer van Pescara geweten. Met een doelpunt in elke helft stelde de Tsjech de zege van de Oude Dame veilig. Doelman Tardioli kon geen antwoord vinden op de kanonschoten van de middenvelder (18e en 56e minuut). Enig minpuntje voor Juve was dat Del Piero na minder dan een halfuur naar de kant moest met een spierblessure.

Genoa verliest de koppositie na een 1-1 gelijkspel bij Albinoleffe. De Rossoblu mogen doelman Barasso bedanken dat ze toch nog met een punt huiswaarts konden keren, want hij ranselde enkele gemaakte doelpunten uit zijn kooi. Adailton zorgde voor de 0-1 ruststand, maar in de tweede helft bezorgde Cellini de thuisploeg een verdiend punt.

Piacenza was de betere van Lecce en mag zich voor minstens 1 week lijstaanvoerder noemen. Al na 7 minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan na een doelpunt van Babu, maar via Miglionico, Stamilla en Nocerini stelden ze orde op zaken. De late eerredder van Polenghi was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor de ploeg van Zeman.

Bologna nestelt zich in het spoor van Juventus (1 punt minder) na een nipte maar verdiende 1-0 zege. Zauli scoorde het enige doelpunt, zo'n tien minuten voor tijd.

Gisteren al verloor Rimini met het kleinste verschil van Treviso. Quadrini bezegelde het lot van de bezoekers na  71 minuten, waardoor Rimini zakt naar een vijfde plaats.