Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 12
Albinoleffe houdt Juve in bedwang
Maarten Vandenabeele

Het nietige Albinoleffe heeft wellicht de mooiste bladzijde uit zijn bestaan geschreven: in eigen huis werd het grote Juventus op een gelijkspel gehouden. Juve blijft derde, maar ziet de achtervolgers dichterbij komen. Napoli is de nieuwe leider, samen met Piacenza, dat maandag nog speelt. Beide clubs hebben voorlopig 1 punt voorsprong op een achtervolgend kwartet.

De thuisploeg liet zich helemaal niet intimideren door de tegenstander, die ondanks de afwezigheid van Del Piero en Trezeguet, nog steeds voldoende stevig materiaal tussen de lijnen kon brengen. In de 24e minuut moest Buffon zelfs aan de noodrem trekken: de doorgebroken Garlini was hem te net te snel af. Scheidsrechter Brighi sloot de doelman uit en gaf een penalty aan de thuisploeg, die Joelson vlot binnentrapte, voorbij invallersdoelman Mirante. In de tweede helft raakte Juve vlug aan de gelijkmaker, via Palladino, en de Bianconeri gingen nog op zoek naar de overwinning, maar een georganiseerd Albinoleffe hield stand.

Napoli won in eigen huis van Bologna met het kleinste verschil. Calaio bezorgde zijn ploeg de overwinning én de leidersplaats met een doelpunt na 38 minuten.

Genoa ging thuis onderuit tegen Spezia met 1-2. Saverino (op strafschop) en Guidetti zetten de bezoekers verrassend op 0-2. Een kwartier voor tijd milderde topschutter Adailton, ook al vanop 11 meter, en toen 2 minuten daarna bezoeker Giuliano met rood naar de kant moest, leek de gelijkmaker er nog aan te komen, maar het bleef 1-2.