Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadio Delle Alpi
Napoli blijft aan het commando
Maarten Vandenabeele

Napoli bracht de uitwedstrijd in Pescara tot een goed einde en mag minstens een week langer genieten van de leidersplaats in de Serie B. Juventus klopte Lecce en volgt in het zog van de Napolitanen. Piacenza haakt voorlopig af na een gelijkspel tegen Albinoleffe.

Eens te meer heeft Napoli de zege te danken aan hun prijsschutter Calaio. De Azzurri werden bovendien mooi geholpen door thuisspeler Olivieri, die zich al na een halfuur liet uitsluiten na een harde ingreep op Bogliacino. Het duurde tot de 56e minuut voor de bezoekers konden profiteren: Delli Carri legde Pia neer in de 16 en specialist Calaio zette de elfmeter om, 0-1.

Juventus raakte verrassend op achterstand tegen Lecce maar zette dat meer dan recht. Na een scoreloze eerste helft, waarbij Balzaretti en Bojinov dichtbij een doelpunt kwamen, kwamen de bezoekers na 72 minuten op voorsprong: Angelo ging door op rechts en bediende Osvaldo, die vrij voor doel kon binnenwerken, 0-1. De reactie van Juve liet niet lang op zich wachten: vrijwel onmiddellijk stelde Bojinov orde op zaken. Een goed kwartier voor tijd was Bojinov ook goed voor de 2-1op vrije trap. In de absolute slotfase, nadat Lecce tot tien was herleid na rood voor Diamoutene, diepte Juve de kloof verder uit via Palladino en De Ceglie: 4-1.

Vrijdag al klopte Bologna Genoa met duidelijke 3-1 cijfers. Bellucci, Torissi en Marazzina scoorden voor de thuisploeg. De tegentreffer kwam van de voet van topschutter Adailton.