Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juve en Bologna voorlopige leiders
Maarten Vandenabeele

Juventus en Bologna staan op kop in de Serie B na de wedstrijden van de vijftiende speeldag. Napoli kan maandag nog over de 2 leiders wippen, als het wint in Cesena. Ook Piacenza, Rimini en Genoa blijven in de buurt van de koppositie.

Juventus moest het, zonder de geschorste Nedved en de nog niet 100% fitte Del Piero, al zat die wel al op de bank,  opnemen tegen het laag geklasseerde Hellas Verona. Palladino, Zalayeta en Bojinov bezetten de aanval van de Bianconeri, maar konden aanvankelijk weinig beginnen tegen een goed georganiseerd Hellas. Via Iunco en Italiano kwamen de bezoekers zelfs een paar keer dreigen. Voor de pauze kwam de thuisploeg toch het dichtst bij een doelpunt, maar Palladino's schot raakte de dwarsligger. Een knap vluchtschot van Camoranesi (foto) kort voor rust verdiende een beter lot. Na de pauze werd het aandringen van Juve wat dwingender en dat wierp al gauw zijn vruchten af: Palladino zette zich door en bracht de bal voor doel waar Camoranesi, tegen de ploeg waar zijn Italiaans avontuur begon, binnenkopte: 1-0 in de 54e minuut. De rest van de wedstrijd werd enkel nog boeiend door een knappe invalbeurt van Del Piero, na een maand blessureleed.

Bologna maakte Lecce voor de pauze af: 2 doelpunten van Bellucci, topscorer met 10 doelpunten, en 1 van Zauli zorgden voor 3-0 bij de koffie. In een overbodige tweede helft scoorde Valdes de eerredder: 3-1.

Piacenza won met het kleinste verschil van hekkensluiter Arezzo. Een strafschopdoelpunt van Cacia na 8 minuten laat de thuisploeg aanklampen bij de leiders.

Genoa kwam sterk terug in Treviso en won uiteindelijk met 2-3. De thuisploeg, met Walter Baseggio 90 minuten op het veld, kwam na 20 minuten op voorsprong dankzij Valdez. Onmiddellijk na de pauze werkte De Rosa de achterstand weg, maar nog geen 6 minuten na de gelijkmaker stond het al 2-1, na een prachtige vrije trap van Quadrini. De doelpuntenmaker liet zich daarop domweg uitsluiten met tweemaal geel en dat luidde de ommekeer in: Criscito scoorde al gauw de 2-2. Een afgeweken schot van Botta, in de 82e minuut, gaf de Rossoblu de zege: 2-3. In de slotfase kregen Fava en Valdez nog rood, zodat Treviso de wedstrijd met zijn achten beëindigde. Ook de ingevallen Rossi van Genoa zag nog een rode prent.