Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 19
Eerste verlies voor Juve
Maarten Vandenabeele

Op de negentiende speeldag van de Serie B maakte Juventus voor het eerst kennis met de nederlaag. De Bianconeri verloren in Mantova en zien daardoor een rij van 45 wedstrijden zonder verlies beƫindigd. Door de nederlaag zakt Juventus, met wel nog een wedstrijd te goed, naar een zesde plaats.

Didier Deschamps had kopzorgen want een blessuregolf teistert zijn kern: liefst 11 regelmatige starters lagen in de lappenmand. Thuisploeg Mantova liet het niet na daarvan te profiteren: ze had weinig moeite om de partij in evenwicht te houden en via Bernacci werden de beste kansen afgedwongen. Kort na de pauze wist diezelfde Bernacci op aangeven van Caridi de 1-0 te scoren, nadat de bal vreemd via zijn voet en die van Kovac in doel kaprioleerde. Een onmachtig Juventus kwam in de blessuretijd, na een magische baltoets van Del Piero, nog dicht bij de gelijkmaker maar het bleef bij 1-0. De thuisploeg springt over de Bianconeri in de stand. Juve zag tot overmaat van ramp ook Buffon uitvalen met een rugblessure.

Napoli is de nieuwe leider na een 1-0 overwinning tegen Verona. Na 41 minuten kreeg Calaio rood maar met zijn tienen hield de thuisploeg stand en nadat ook Verona met tien verder moest, na rood voor Iunco, sloeg Napoli toe: Bogliacino werd in de 16 gevloerd en Bucchi legde vanop de stip de eindstand vast in de 82e minuut.

Genoa ging verrassend onderuit in Pescara. Twee strafschoppen van Rigoni waren er te veel aan voor de Rossoblu, die via Forestieri wel de tussentijdse gelijkmaker scoorden: 2-1.

Piacenza, leider tot voor deze speeldag, liet gisteren al Spezia driemaal terugkomen en speelde 3-3 gelijk, waardoor het naar een voorlopige tweede plaats zakt. Rimini kan nog over Napoli wippen, als de maandagwedstrijd in Arezzo gewonnen wordt.

Bologna wist tweemaal het kader te raken maar niet te scoren tegen Treviso, waar Baseggio 90 minuten op de bank bleef.