Stadion: Stadio Delle Alpi
Eerste winst voor Juve
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft haar eerste winst in de Serie B binnen. In het oude vertrouwde Stadio Comunale, waar de Turijnse club dit seizoen haar thuiswedstrijden weer afwerkt, hadden de Bianconeri weinig overschot tegen Vicenza.

Het koningskoppel Del Piero - Trezeguet begon aan de wedstrijd. Camoranesi, die andere vedette die tegen zijn zin in Turijn moest blijven, moest op de bank plaatsnemen. Marchionni kreeg de voorkeur. Achterin kreeg Boumsong, na zijn kolossale blunder tegen Rimini, opnieuw het vertrouwen van Deschamps.
De Bianconeri wilden zo vlug mogelijk op voorsprong komen en Trezeguet was onmiddellijk gevaarlijk met het hoofd. Toch vond de thuisploeg moeilijk openingen in de stevige afweer van de bezoekers. Pas na een klein halfuur kwam de machine goed op gang en volgde de ene kans na de andere. Doelman Guardalben verkeerde echter in een begenadigde dag en verijdelde alle pogingen. Op slag van rust kreeg de Oude Dame dan toch loon naar werken: Chiellini zette voor en Trezeguet frommelde de bal in doel: 1-0.
Na de break slalomde Del Piero vrolijk doorheen de verdediging en hij werd net voor de 16 gestuit. De daaropvolgende vrije trap trapte hij meesterlijk in doel: 2-0. Vicenza kon niet anders meer dan aanvallen en profiteerde van een kortstondige blackout van de Bianconeri: nauwelijks 6 minuten na de 2-0 profiteerde Raimondi van een onzekerheid in de verdediging: 2-1. Kort daarop ging Boumsong weer zwaar in de fout en alleen voor Buffon wist Cavalli niet te scoren. Juve herstelde zich wat maar Vicenza kreeg toch nog kansen op de 2-2, maar die bleef uit.

Genoa en Bologna zijn de enige ploegen die na 2 speeldagen nog het maximum hebben. Genoa was met 2-1 te sterk voor Rimini. Greco en Sculli zetten de thuisploeg voor rust op rozen maar na de pauze bracht Moscardelli de spanning terug. Bologna haalde het op de valreep van Spezia dankzij Bellucci. De spits zette zijn ploeg na 54 minuten op voorsprong maar op 4 minuten van het einde leek een puntendeling een feit door de gelijkmaker van Varricchio. De bezoekers speelden toen al een poos met 10 na tweemaal geel voor Nicola. In de blessuretijd zorgde Bellucci toch nog voor de overwinning.

Napoli ging onderuit bij Piacenza. Nocerino en Riccio scoorden voor de thuisploeg, de tussentijdse gelijkmaker van Calaio bracht niets op: 2-1.