juvJuventus
Bari
Datum: 20/01/2007 16:00
Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadio Delle Alpi
Nedved helpt Juve aan kop
Nedved helpt Juve aan kop
Foto: © SC

Juventus bezet na de twintigste speeldag alleen de koppositie in de Serie B. Onder impuls van Nedved, terug na 5 speeldagen schorsing, klopte de 'Oude Dame' Bari, terwijl Napoli niet verder raakte dan een gelijkspel bij Lecce. Juve heeft nu 2 punten voorsprong op haar dichtste achtervolger.

Na 1 minuut namen de bezoekers een droomstart: Santoruvo scoorde al na 1 minuut de 0-1. Juve moest reageren maar een schitterende (Belgische) doelman Gillet hield alle pogingen tegen. In de 34e minuut werd het ook hem te veel: Trezeguet schoot de gelijkmaker binnen op pass van Del Piero. Nedved (foto) zorgde ervoor dat Juve nog met een voorsprong de rust in kon: de Tsjech schoot, zijn poging werd uit doel gehouden en de terugkerende bal schoot hij wel binnen, 2-1.
Halfweg de tweede helft nam Del Piero de spanning weg (3-1) en even later dreef Nedved de score op tot 4-2. In de slotminuut kon Gervasoni nog milderen: 4-2.

Lecce hield stand tegen Napoli. na een vroege 1-0 van Polenghi scoorde De Zerbi tegen en in de tweede helft slaagden de bezoekers er, ondanks de kansen, niet in om met de zege te gaan lopen: 1-1.

Genoa won van Mantova met 2-1, dankzij 2 doelpunten van verdediger De Rosa. Spinale zorgde voor de eerredder in de extra tijd. Door de overwinning staat Genoa derde, op drie punten van Juventus.

De andere uitslagen van de twintigste speeldag:

Crotone - Bologna 0-0
Albinoleffe - Frosinone 1-1
Treviso - Spezia 3-0
Brescia - Pescara 2-1
Piacenza - Vicenza 0-3
Rimini - Triestina 1-1
Verona - Cesena 2-1