Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Delle Alpi
Gelijkspel voor Juve
Maarten Vandenabeele

Op de tweeëntwintigste speeldag van de Serie B, nu pas afgewerkt na de rellen in Catania, kwam leider Juventus niet verder dan een gelijkspel tegen Rimini. Achtervolgers Genoa en Napoli wonnen.

In de eerste helft deed Rimini behoorlijk mee, maar de kansen waren toch voor de thuisploeg. Doelman Handanovic onderscheidde zich op pogingen van Del Piero, Camoranesi en Nedved. Toen hij geklopt was, bracht de dwarsligger redding voor de bezoekers, na een kopbal van Trezeguet. Nedved ging kort voor de pauze verdacht neer in de zestien, maar er volgde geen strafschop. Tijdens de rust ging Balzaretti daarover zodanig zijn beklag doen bij scheidsrechter Ciampi, dat hij onmiddellijk rood kreeg: de Bianconeri moesten de tweede helft met zijn tienen beginnen. De beste kansen bleven desondanks voor Juve, maar aan de overkant vergat Valiani de leider de doodsteek te geven. Geen doelpunten: 0-0.

Genoa volgt op 5 punten van Juventus na 2-0 winst tegen Vicenza. Carobbio en Gasparetto waren de afwerkers van dienst.

Napoli werd niet verontrust bij Treviso. Met een heerlijk doelpunt zette Pia de bezoekers al na 4 minuten op rozen. Na de pauze dikten Calaio en Montervino aan: 0-3. Bij een 0-2 stand redde doelman Iezzo van Napoli een strafschop.