Modena
juvJuventus
Datum: 26/02/2007 20:45
Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 25
Juve moeizaam naar de leiding
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juve moeizaam naar de leiding
Foto: © SC

Juventus staat weer aan de leiding in de Serie B, maar in Modena liep het weer niet van een leien dakje voor de Bianconeri, die op verplaatsing moeite blijven hebben om het verschil te maken. Na de krappe winst heeft Juventus weer 2 punten voorsprong op Napoli, terwijl Piacenza als derde al op 5 punten volgt.

Na alle blessureleed kon Deschamps weer nagenoeg met zijn sterkste elftal aan de aftrap komen. In de eerste helft speelden Nedved en Del Piero heel wat doelrijpe kansen bijeen, maar de bal ging er telkens net niet in. Doelman Frezzolini van Modena keepte meesterlijk en Trezeguet en Zanetti mikten net te hoog.

Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe moeilijker Juve het kreeg. Op een tegenaanval verscheen Bruno oog in oog met Buffon, maar hij miste. Del Piero verloor zijn zelfbeheersing en deelde een schop uit aan Campedelli, die daarna gewisseld moest worden, maar scheidsrechter Martelli zag er zelfs geen geel in. Deschamps greep in en verving zijn kapitein door Bojinov. De Bulgaar gaf de beslissende voorzet in de 86e minuut: Centurioni voelde de hete adem van Trezeguet in zijn nek en vloerde zijn eigen doelman. Buffon redde in blessuretijd de meubelen op een inzet van Chiecchi