Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Mario Rigamonti
Super Serafini nekt Juventus
Maarten Vandenabeele

Juventus is op de 27e speeldag van de Serie B tegen de tweede seizoensnederlaag aangelopen. Tegen Brescia ging het helemaal fout in de eerste helft. Toch blijven de Bianconeri aan kop, want eerste achtervolger Napoli kon niet winnen in Rimini.

Brescia - Juventus was nog maar pas afgetrapt toen Serafini (foto), een dertigtal meter van doel, een briljant idee kreeg: hij zag Buffon een eind voor zijn doel staan en lobde de bal over de doelman tegen de netten: 1-0. Juve leek niet echt van slag, want 5 minuten later stond het al 1-1: Del Piero trapte een vrije trap binnen. De bezoekers leken de match in handen te nemen, maar in de 26e minuut ontbond Serafini voor de tweede maal zijn duivels: op een voorzet van Hamsyk scoorde hij met een omhaal, 2-1. De verdediging van Juve liep te klungelen, met alweer Boumsong in een hoofdrol, en na een flater van zijn landgenoot Zebina kon Serafini aan de haal: hij schoot knap met rechts en net voor de pauze stond het al 3-1. In de tweede helft bracht Deschamps met Marchionni, Palladino en Bojinov al het beschikbare aanvalstalent in de ploeg, maar de Bianconeri beten hun tanden stuk op de muur van Brescia, bij wie Cedric Roussel overigens 90 minuten op de bank bleef.

Napoli kwam na 20 minuten op voorsprong bij Rimini: Maldonado werd foutief gestuit in de zestien en Calaio zette de penalty om: 0-1. Napoli controleerde rustig en de thuisploeg wist niet van welk hout pijlen maken. Kort na de pauze beging Maldonado echter hands in de strafschopzone en Jeda nam het geschenk in dank aan: 1-1. Daar bleef het bij, zodat de Azzurri in de stand tot op 1 punt komen van leider Juventus.

Gisteren al won Bologna zonder al te veel moeite met 2-0 van Bari. Een penalty in de 52e minuut, omgezet door Bellucci en met een rode kaart voor Bari-speler Tabbiani, en een laat doelpunt van Mingazzini brengen de Rossoblu op een derde plaats, op 5 lengtes van de koppositie.