Crotone
juvJuventus
Datum: 19/09/2006 20:30
Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 3
Juve raakt op toerental
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juve raakt op toerental
Foto: © SC

Juventus raakt het spel van de Serie B stilaan gewoon. Nadat de eerste 2 partijen bepaald niet rimpelloos verliepen, wonnen de Bianconeri relatief eenvoudig van Crotone.

Del Piero en Trezeguet, de doelpuntenmakers van de vorige speeldag, waren niet fit geraakt. Bojinov (foto) en Zalayeta namen hun plaats in. Juve startte gezond agressief en trok ten aanval. Toch werd nauwelijks doelgevaar gecreƫerd. Bij de eerste echte kans was het wel onmiddellijk raak. Zalayeta bediende zijn spitsbroeder Bojinov en de Bulgaar besloot voorbij doelman Soviero: 0-1 na een halfuur. 6 minuten later was het al 0-2: op een hoekschop torende Boumsong boven iedereen uit en de al fel bekritiseerde Fransman kopte binnen. De thuisploeg kon geen vuist maken en de Oude Dame controleerde tot het einde van de wedstrijd. Bojinov maakte de zege nog wat mooier, toen hij een klein kwartier voor tijd op aangeven van Balzaretti zijn tweede van de avond scoorde: 0-3.

Goed nieuws voor Juve was dat de enige ploegen met het maximum verloren. Genoa ging met 2-0 ten onder in Modena. Sforzini en Pinardi brachten de Rossoblu weer met beide voeten op de grond. Ook Bologna beet in het zand. Piacenza hield dankzij een doelpunt van Nef de 3 punten thuis.

Lecce en Brescia zijn de nieuwe leiders. Lecce,de ploeg van trainer Zdenek Zeman, won met 2-0 van Mantova en Brescia was te sterk voor het Treviso van Baseggio: 2-1. Beiden hebben 7 op 9. Juventus volgt op 17 punten van de koplopers.

De andere uitslagen van speeldag 3:

Arezzo - Napoli 0-0
Pescara - Bari 0-1
Rimini - Frosinone 2-1
Triestina - Albinoleffe 2-1