juvJuventus
napNapoli
Datum: 10/04/2007 17:30
Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus op weg naar titel
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus op weg naar titel
Foto: © SC

In een inhaalwedstrijd van de Serie B heeft Juventus zijn gevaarlijkste concurrent, Napoli, in Turijn verslagen. De Bianconeri vluchten nu echt weg van alle concurrenten: Genoa is tweede in de stand, op 7 punten van Juve, Napoli volgt op 9 eenheden.

Helaas werd het voetbalfeest alweer overschaduwd door rellen voor aanvang van de partij: enkele tifosi moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. In de wedstrijd namen de bezoekers de beste start: Zebina verslikte zich in een dribbel voor de eigen rechthoek en Sosa kon bijna optimaal profiteren.

Na een kwartier had Juve zich hersteld van het agressieve begin van de Azzurri. Del Piero (foto) werd net voor de zestien neergehaald en de vrije trap werd door Camoranesi tot bij Chiellini getrapt, maar de verdediger besloot nipt naast. In de 18e minuut zwiepte Nedved de bal voor doel en aan de tweede paal kopte Camoranesi binnen: 1-0. De thuisploeg ging op haar elan verder en doelman Iezzo had een mirakelsave in petto, toen Del Piero een afgeweerd schot van Marchisio in doel wou verlengen.

Een sublieme Nedved zaaide voortdurend paniek in de bezoekende verdediging. Doelman Iezzo kon echter de schade beperken. Trezeguet stond ook op het punt te scoren, maar de Fransman werd voor twijfelachtig buitenspel teruggefloten.

Kort na de pauze verstuurde Camoranesi een verre bal naar Del Piero. De nummer tien plukte de bal uit de lucht en schoot met buitenkant voet voorbij Iezzo: 2-0. Net voorbij het uur stond het bijna 3-0: Nedved bediende Trezeguet maar Domizzi wierp zich nog in de baan van het schot.

Onmiddellijk daarop deelde Marchisio een kniestoot uit aan Gatti: de middenvelder mocht meteen met rood naar de kant. Met een mannetje meer rook Napoli opnieuw een kans. Dalla Bona schoot net over, Domizzi raakte de dwarsligger en na een nieuwe blunder van Zebina strandde een poging van Sosa op de paal. Op de tegenaanval had de ingevallen Palladino nog de 3-0 aan de voet, maar de bal ging naast.

Het bleef 2-0, waardoor Juve een serieuze optie op de titel neemt.


Nog twee andere inhaalwedstrijden werden vandaag afgewerkt:

Brescia - Triestina 2-0
Treviso - Pescara 1-0