Speeldag: Speeldag 32
Juventus loopt weg van de rest
Maarten Vandenabeele

Na een nipte maar verdiende winst in Pescara is de kloof tussen Juventus en de eerste achtervolger, Genoa, dat zelfs een match meer speelde, gegroeid tot 6 punten: de Bianconeri zijn goed op weg naar de titel in de Serie B.

In de eerste helft hield thuisploeg Pescara gelijke tred met de leider: enkel Zalayeta kreeg een uitstekende kans om de score te openen, maar de bal aaide de paal. Op enkele minuten van de rust kreeg Juve een strafschop na hands in de zestien. Del Piero (foto) zag zijn inzet echter gestuit door doelman Polito.
Na de onderbreking stuwde een sublieme Del Piero de zijnen voorwaarts: de druk werd onhoudbaar voor de thuisverdediging en in de 76e minuut vonden de Bianconeri eindelijk de opening. De ingevallen Birindelli trapte een hoekschop van Palladino in doel: 0-1.

Eerste achtervolger Napoli raakte thuis niet verder dan een gelijkspel tegen het Bari van onze landgenoot Gillet. Daardoor worden de Azzurri bijgehaald door een pelotonnetje achtervolgers. Eramo had de bezoekers in de 38e minuut met een afstandsknal op voorsprong gebracht, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd kwam de thuisploeg toch nog langszij: Bogliacino scoorde op aangeven van Calaio, 1-1. In het tumult na de 1-1 liet thuisspeler Grava zich uitsluiten na wat geduw en getrek.

Genoa profiteert optimaal van het puntenverlies van Napoli en wordt tweede na een 1-0 overwinning tegen Albinoleffe. Al na 10 minuten scoorde Gasparetto het enige doelpunt van de wedstrijd. Verder in de wedstrijd miste Di Vaio nog een strafschop maar het bracht de zege van de Rossoblu niet meer in gevaar. De bezoekers speelden het laatste halfuur met zijn tienen na tweemaal geel voor Garlini.

Bologna kon geen afstand nemen van rode lantaarn Arezzo. Marazzina scoorde kort voor de pauze, 0-1, maar nog voor het rustsignaal stelde Martinetti orde op zaken: 1-1. Daar bleef het bij.