Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stadio Delle Alpi
Albinoleffe zwarte beest van Juve
Maarten Vandenabeele

Net zoals in de heenronde van de Serie B raakte Juventus niet voorbij het bescheiden Albinoleffe. De voorsprong van de Bianconeri op de eerste achtervolger slinkt, want Genoa won wel. Napoli haalde het nipt in de topper bij Bologna en komt op 6 punten van Juve. Dinsdag staat Juventus - Napoli op het programma.

Del Piero kreeg rust van Deschamps, Trezeguet keerde terug na 3 speeldagen schorsing. De thuisploeg speelde in de eerste helft te traag om de bezoekers te verontrusten. Op een tegenaanval stond Ruopolo, in de 32e minuut, moederziel alleen en hij bracht Albinoleffe verrassend op voorsprong: 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want nauwelijks 6 minuten later scoorde Balzaretti (foto) met een prachtig schot van buiten de rechthoek: 1-1. In de tweede helft volgde er gaandeweg een belegering van het bezoekende doel, maar scoren lukte niet. Bojinov was er heel dicht bij, maar de kopbal van de Bulgaar raakte de binnenkant van de paal.

Genoa won de derby bij Spezia met 1-2. Di Vaio en Criscito zetten de bezoekers nog voor het uur op rozen. Via Do Prado kwam de thuisploeg wel nog opzetten en 10 minuten voor tijd moest Adailton met een blessure naar de kant, terwijl de wissels al waren opgebruikt, maar de Rossoblu hielden stand.

Piacenza verloor thuis van Mantova en moet de rol lossen. Nochtans stond de thuisploeg na 26 minuten 3-0 voor, maar aan de pauze was het al 3-3, door o.a. 2 doelpunten van Godeas. Na de rust werd Godeas de absolute matchwinaar met de 3-4.

Bologna speelde de ene na de andere kans bijeen in de eerste helft tegen Napoli, maar de bezoekers leidden wel met 0-3 aan de rust. Domizzi, Maldonado en Calaio faalden niet voor doel, in tegenstelling tot de thuisaanvallers. Kort voor het uur wist Marazzina wat spanning terug te brengen: 1-3. Opnieuw Marazzina zorgde ervoor dat de partij weer alle kanten opkon, met de 2-0 op zo'n 20 minuten van het einde. Vervolgens raakte een kopbal van Marazzina nog de paal, maar de stand bleef 2-3.