Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 39
Juventus in stijl naar Serie A

Op 4 speeldagen van het einde van de competitie is Juventus zeker van de promotie naar de Serie A. De Bianconeri wonnen ruim in Arezzo en kunnen niet meer buiten de top 2 eindigen. Napoli verkeek een unieke kans om Genoa voorbij te steken in de stand.

Een gedreven Arezzo maakte het de bezoekers uit Turijn bijzonder lastig in de openingsfase van de wedstrijd: in het eerste kwartier flaterde de verdediging, zoals al zo vaak dit seizoen, dat het een lieve lust was. Als bij wonder hield Buffon de 0. Bij de eerste echte tegenprik was het wel raak: in de 19e minuut scoorde Del Piero (foto) met een diagonaal schot, op aangeven van Marchisio, 0-1. In de 34e minuut kopte Chiellini op hoekschop de 0-2 binnen. Toch raakte de thuisploeg nog aan een verdiende treffer voor de pauze: op een diepe bal kon Floro Flores moederziel alleen op Buffon af en hij scoorde de aansluitingstreffer, net voor de pauze, 1-2.
Meteen na de aftrap van de tweede helft mikte Del Piero een vrije trap op het hoofd van Chiellini, die zijn tweede van de namiddag binnenkopte: 1-3. Op een kwartier van het einde kopte Del Piero een voorzet van Marchionni binnen: 1-4. In de slotminuten pikte ook Trezeguet zijn doelpuntje mee: 1-5.

Genoa blijft tweede, maar het zag er lange tijd slecht uit voor de Rossoblu. Thuisploeg Bari liep in het begin van de tweede helft 2-0 uit, na doelpunten van Ganci en Scaglia, maar de bezoekers vochten terug. Criscito en Di Vaio scoorden en houden hun ploeg in pole position voor promotie: 2-2.

Napoli kreeg een uitstekende mogelijkheid om Genoa bij te benen in de stand, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling tegen Modena. Sosa bracht de Azzurri 1-0 voor, maar net voor de pauze maakte Tamburini gelijk. 8 minuten voor tijd kreeg Napoli een strafschop, maar Calaio zag zijn schot gered door doelman Narciso. Daarna verloren beide ploegen nog een speler met rood, maar aan de stand veranderde niets meer.