Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juve haalt uit
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft met sprekend gemak ook zijn 2e thuiswedstrijd in de Serie B gewonnen. Het toch meer dan middelmatige Modena werd met 4-0 afgedroogd. Brescia blijft intussen de enige leider, in afwachting van Lecce, dat zijn wedstrijd van de 4e speeldag later afwerkt.

Het koningskoppel Del Piero - Trezeguet vomde weer de aanvalslinie. Bojinov, nochtans goed voor 2 doelpunten tegen Crotone, verhuisde naar de bank. De motor sputterde wat in het begin van de wedstrijd en kansen waren er nauwelijks. In de slotfase van de eerste helft sloeg Juve dan toch toe: Balzaretti kopte op doel en heel opportunistisch kon Trezeguet binnenwerken, 1-0. 4 minuten later was Trezeguet de aangever voor Del Piero, die een knap driehoekje met de Fransman in doel besloot: 2-0.
Na de pauze bleef Juve de tifosi verwennen. Modena kon enkel de schade proberen te beperken. In de 70e minuut bediende Marchionni Trezeguet en de spits kon in een leeg doel besluiten: 3-0. 3 minuten daarna vond een vrije trap van Paro het hoofd van Nedved: 4-0.

Brescia staat voorlopig als enige op kop met 10 punten. Mannini scoorde na 33 minuten het enige doelpunt van de partij.

Genoa blijft ook op titelkoers na een 2-0 overwinning tegen Piacenza. Al na 1 minuut effende Adailton het pad en toen Iachini nog voor de pauze met rood naar de kant moest, was de wedstrijd gespeeld. Adailton legde vanop de stip nog een tweede binnen, kort na de rust.

Napoli bleef op een ontgoochelende 1-1 steken in het eigen San Paolo tegen Triestina. Bucchi leek de thuisploeg lange tijd de zege te bezorgen, maar een kopbalgoal van Kyriazis in de 85e minuut bezorgde de thuisaanhang een kater.