Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 41
Spannende promotiestrijd
Maarten Vandenabeele

Op de voorlaatste speeldag is kampioen Juventus tegen zijn derde nederlaag van het seizoen aangelopen. Eerste achtervolger Genoa verloor ook en ziet Napoli, dat wel won, haasje over spelen. Op de slotspeeldag staan beide ploegen tegenover elkaar.

De Bianconeri, met Corradini op de plaats van Deschamps, speelden zonder hun internationals tegen de ploeg van onze landgenoot Gillet en gingen verdiend onderuit. Carrus scoorde in de 57e minuut het enige doelpunt: 1-0. Kort voor tijd beging Legrottaglie een strafschopfout op Santurovo en kreeg rood. Ganci zag zijn elfmeter echter gestopt door Mirante.

Napoli won dankzij een vroeg doelpunt van Calaio met 1-0 van Lecce. Napoli was op een bepaald moment zeker van promotie, maar door de winst van Piacenza op Vicenza (1-2), moest de champagne weer in de koelkast.

Genoa ging onderuit in Mantova. De thuisploeg kwam na 55 minuten met tien te staan, na een elleboogstoot van Mezzanotti op Leon. Genoa ging op zoek naar de overwinning en de daaraan vastgekoppelde promotie, maar het liep faliekant af: seconden voor tijd begon Tarana aan een rush van 30 meter, die hij met succes afrondde, 1-0.

Triestina - Rimini 1-1

Naast de kampioen (Juventus) promoveert ook de tweede in de eindstand rechtstreeks naar de Serie A. Als Napoli dus minstens een punt meeneemt uit Genoa, promoveren de Azzurri. Wint Genoa, dan promoveren zij.

De derde in de eindstand (Napoli of Genoa) promoveert ook rechtstreeks als de kloof met nummer 4 minstens 10 punten bedraagt. Anders volgt er nog een play-off tussen de nummers 3 t.e.m 6. Voorlopig is de voorsprong van de huidige nummer 3, Genoa, 10 punten op nummer 4, Piacenza.