Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 5
Juventus opnieuw foutloos
Maarten Vandenabeele

Juventus won voor de vierde maal op rij en komt daardoor op -4 punten. Dat zijn er nog 15 minder dan de leider, Brescia, dat vandaag op 1-1 bleef steken tegen Albinoleffe.

De Bianconeri dankten de zege eens te meer aan David Trezeguet (foto). In de 30e minuut werkte hij een voorzet van Del Piero binnen en op slag van rust deed hij nog eens hetzelfde, dit keer na een vrije trap van 'Alex'. In de tweede helft controleerde Juventus zonder problemen de wedstrijd: 0-2.

Bologna raakte niet verder dan 1-1 tegen Cesena, dat via Waigo de leiding nam. Een penalty van Bellucci zorgde voor de puntendeling.

Lecce won de topper van Genoa met 3-2. Rossi bracht de bezoekers na 24 minuten 0-1 voor maar even later stond het via Diamoutene al 1-1. Sculli kreeg rood bij Genoa maar toch namen de Rossoblu, alweer via Rossi, opnieuw de leiding: 1-2. Petras stelde kort voor rust orde op zaken (2-2) en in de 90e minuut lukte Iuliano de winning goal: 3-2. In de extra tijd kreeg ook de thuisploeg zijn rode kaart: Valdes had de twijfelachtige eer.

Napoli kon nog eens winnen dankzij een doelpunt van Cannavaro. Thuisploeg Spezia kon niet reageren.