Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 8
Juventus speelt minpunten weg
Maarten Vandenabeele

Na de overwinning op Triestina staat Juventus voor het eerst dit seizoen op een positief puntensaldo. De Bianconeri tellen nu 2 punten. Dat zijn er nog altijd 16 minder dan leider Genoa, dat wel een match meer heeft gespeeld.

Del Piero slaagde er niet in om zijn 200e doelpunt voor Juventus te vieren. Enkel Zanetti scoorde, na 33 minuten, en dat was voldoende voor de zege. Thuisploeg Triestina verdiende beter, en zag in de 37e minuut een doelpunt afgekeurd om onduidelijke redenen. Juve speelde de laatste 20 minuten wel met zijn tienen, na tweemaal geel voor Chiellini. In de slotfase kreeg Marchini direct rood, na een aanslag op de enkels van Nedved.

Leider Genoa won na een spektakelstuk van Cesena met 4-3. Sculli en Greco brachten de Rossoblu al gauw op een geruststellende 2-0, maar vanop de stip milderde Salvetti. Adailton legde de 3-1 ruststand vast. Met nog een klein kwartier te spelen bracht Lazzari de spanning volledig terug (3-2) maar enkele tellen later stond het via alweer Adailton 4-2. Papa Waigo bracht de bezoekers nog naar 4-3.

Napoli staat tweede na een felbevochten 1-0 overwinning tegen Crotone. Calaio kroonde zich tot matchwinnaar met zijn doelpunt na 9 minuten.

Gisteren al beet Brescia in het zand bij Rimini. Door de nederlaag zakt de ex-leider naar de middenmoot. Rimini, de enige ploeg die tot nu toe Juventus van een overwinning kon houden, staat knap derde.