feyFeyenoord
groFC Groningen
Datum: 21/11/2004 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: De Kuip
Feyenoord laat belangrijke punten liggen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Feyenoord laat belangrijke punten liggen
Foto: © SC

Feyenoord laat in de strijd om de Nederlandse landstitel belangrijke punten liggen na winst van concurrenten Ajax en PSV.  De Rotterdammers, mét Buffel en Goor in de basis, verloren in eigen huis van een goed spelend FC Groningen. Eindstand: 1-2.  Door het verlies gaapt er al een kloof van 9 punten tussen Feyenoord en leider PSV.

Beide ploegen maakten er een leuk potje  voetbal op zondagnamiddag.  De bezoekers, die met 9 op 9 in een goede periode zitten, startte complexloos in De Kuip.  De noorderlingen kregen dan ook tal van kansen en ze kwamen dan via Nevland ook meer dan verdiend op voorsprong halverwege de eerste periode.  De aanvaller werkte een door Babos slecht afgeweerde voorzet van Van Gessel met zijn kruis nogal onorthodox over de doellijn.  Eerder hadden Salmon en Mathijs  al goede mogelijkheden gekregen om de score te openen, maar tevergeefs.

De thuisploeg behield wel de bovenhand maar Buffel en Kalou konden de kansen niet benutten.  Gelukkig voor Ruud Gullit kon Dirk Kuijt dat wel.  Hij bracht de Rotterdammers voor de pauze nog op gelijke hoogte na een verdedigende fout van Mathijs.

Ook na de pauze kregen beide ploegen nog een aantal kansen, maar door het slordige spel van Feyenoord zakte het algemene niveau van de wedstrijd ook.  Groningen bracht het betere spel en zag dit 20 minuten voor tijd beloond.  Nevland kon op voorzet van Pinas, die veel te gemakkelijk Buffel kon uitspelen, zijn tweede van de middag maken.  Voldoende voor winst, want de Rotterdammers konden de bezoekers niet meer bedrijgen.  Integendeel, Nevland was nog zeer dicht bij de 1-3, maar hij schoot alleen voor doelman Babos in het zijnet.

Voor Groningen betekent deze overwinning een zeer moie 12 op 12.  Buffel en Goor mogen zich zorgen maken want zij behaalden slechts 4 op 12.