Speeldag: Speeldag 29
Stadion: De Kuip
Geen tweede plaats voor Feyenoord
Sofie Molenberghs

Vandaag werden de Rotterdammers uitgeschakeld, terwijl Ajax gewoon lekker blijft strijden om een tweede plaats in de Holland Casino Eredivisie.

De topper werd voorafgegaan door vandalisme van Ajax-fans. Ze sloopten een trein waarop de lokale overheden besloten de trein te laten stilleggen in Rotterdam en alle supporters te identifceren en fotograferen. Andere treinen werden teruggestuurd.

Feyenoord begon maar zeer matig bij het begin van de wedstrijd. Ajax was de betere maar kon geen mogelijkheden krijgen.

Na tien minuten werd Hossam Ghaly van Feyenoord al van het veld gestuurd, die in een duel zijn ploeggenoot Bruno Basto had geraakt. Basto werd verzord en na enkele minuten kon hij weer het veld op. Ghaly werd vervangen door Pardo.

De eerste helft kende vooral Feyenoord veel balverlies. Dirk van Kuijt scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Temmink. De aanvaller van Feyenoord zou een aanvalsfout hebben gemaakt. Beide teams gingen de rust in met een 0-0 stand.

Vlak na rust konden we pas voetbal zien. Salomon Kalou was de Ajax-verdediging te slim af en bracht Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Maar die vreugde was van korte duur. Ajax kon al snel gelijkmaken door een doelpunt van Nigel de Jong.

10 minuten voor affluiten kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Feyenoord leek voor de derde keer te winnen van Ajax in tien jaar tijd, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Grygera en Maduro wisten beiden nog te scoren voor Ajax. Aan beide doelpunten kleefde buitenspel. Televisiebeelden moeten uitmaken of dat daadwerkelijk zo was.

Eindstand Feyenoord-Ajax 2-3.

Doelpunten: Kalou (49.); Nigel de Jong (56.); Kuijt (80.); Grygera (86.); Maduro (90.)

Na afloop van het duel kwam het tot ongeregeldheden. De Ajax-supporters die de trein hadden gesloopt waren nog steeds in het station, vlakbij het Feyenoord Stadion. Ze moesten met bussen terug naar Amsterdam worden gebracht en zo kwam het tot een confrontatie tussen beide supportersgroepen.