Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Terug)
Stadion: DSB Stadion
Groningen gaat voor de Champions League
Jimmy Wouters

Het sprookje van Groningen blijft maar duren. De ploeg verloor zondagmiddag weliswaar met 2-1 in de Alkmaarderhout, maar de Noorderlingen waren donderdag met 3-1 te sterk voor AZ.

De nummer twee uit de reguliere competitie mag dus komend seizoen niet aantreden in de voorronde van de Champions League. AZ begon niet echt flitsend aan het duel. Ondanks het feit dat de ploeg een 3-1 achterstand moest ophalen, oefenden de Alkmaarders niet de beoogde druk naar voor. FC Groningen kon dan ook aanvankelijk vrij simpel stand houden. Vlak voor de pauze kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Perez omspeelde doelman Roorda en Koevermans kon vervolgens van dichtbij intikken.

In de tweede helft leek AZ op rozen te zitten nadat Arveladze na 10 minuten de 3-1 uit de heenwedstrijd had weggewerkt. Lang kon AZ niet dromen van de Champions League, want vier minuten later kopte Buijs de 2-1 op het bord.

AZ deed vervolgens nog verwoede pogingen om alsnog verlengingen uit de brand de slepen, maar de Groningse defensie gaf geen krimp.

Hierdoor mag FC Groningen samen met Ajax uitmaken welke ploeg zich volgend seizoen via de voorronde van de Champions League mag proberen te plaatsen voor het kampioenenbal. [AN]