Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Terug)
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Twente gaat ronde verder

Twente mag zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met Heerenveen voor een plaatsje in de Uefa-beker. Nadat de ploeg uit Enschede eerder al met 2-0 had gewonnen, werd nu ook het duel in Utrecht met winst afgesloten: 1-3.

FC Utrecht begon het sterkst aan de wedstrijd, maar na amper tien minuten verloor de ploeg de grip op de partij. Twente was de gevaarlijkste ploeg, maar slaagde er niet in de resum kansen in doelpunten om te zetten.

Na rust was Utrecht aanvankelijk heer en meester, maar na de 0-1 van Touma en de rode kaart na een schandalige fout van Braafheid zakte de thuisploeg in mekaar. De Domstedelingen kwamen via Rossini wel nog langszij maar in de slotfase liep Twente via treffers van N'Kufo en Gerritsen uit tot 1-3. [AN]