Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen wint derby van het noorden
Jimmy Wouters

SC Heerenveen mag zich verdiend uitroepen tot Kampioen van het Noorden. In het Abe Lenstra Stadion was de thuisploeg duidelijk een maat te groot voor FC Groningen. Eindstand 4-0. Het Friese publiek kreeg enkele pareltjes van doelpunten te zien.

De thuisploeg begon erg sterk aan de partij. Al na vijf minuten spelen stond Heerenveen op voorsprong. Huntelaar kopte de bal met een gelukje via Groningen-verdediger Arnold Kruiswijk in doel.

Heerenveen bleef de betere ploeg en kwam vlak voor rust verdiend op een 2-0 voorsprong. Met een schitterende volley vanop zo'n 45 meter verschalkte Paul Bosvelt doelman Roorda, die te ver uit zijn doel stond.

Meteen na de pauze liet ook Huntelaar van zich spreken. De spits wou echter niet onder doen voor zijn aangever. Met een onvervalste omhaal scoorde hij zijn tweede van de namiddag. Ondanks dat de partij nu beslist was, bleef Heerenveen doorduwen. Twintig minuten voor tijd maakte de ingevallen Samaras na een fraaie individuele actie er nog 4-0. Meteen de eindstand van een zeer fraaie voetbalnamiddag.  [AN]