nacNAC
groFC Groningen
1-1
18' Yuri Cornelisse (pen)
Arne Slot 81'
2-1
2-2
Datum: 30/11/2005 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC geeft winst in slotminuten uit handen
Jimmy Wouters
| 0 reacties
NAC geeft winst in slotminuten uit handen
Foto: © SC

NAC Breda heeft vanavond in de slotminuten de punten te grabbel gegooid. De ploeg bestookte bijna negentig minuten lang het doel van FC Groningen, maar toch leverde dat geen winst op. 

NAC Breda begon sterk aan de wedstrijd en trok vrijwel meteen ten aanval. De mannen van Ton Lokhoff hadden doorlopend het meeste balbezit. De thuisploeg kwam dan ook al vrij vroeg op voorsprong. Na negen minuten spelen kon de lokale held Pierre van Hooijdonk de bal voorbij Groningen-doelman Bas Roorda koppen. NAC bleef gevaarlijk, maar zowel Patrick Zwaanswijk als Mendes da Silva slaagden er niet in om de bezoekende goalie te verschalken.

Toch kwam Groningen tegen de verhoudingen in voor rust nog langszij. Zwaanswijk beging in de rechthoek een lichte duwfout. De ref was medogenloos en legde de bal op de stip. Yuri Cornelisse twijfelde niet en schoot beheerst binnen.

De tweede helft was een kopie van de eerste. NAC domineerde de partij en creëerde een hele reeks kansen. Gescoord werd er echter niet. Ofwel lag een schitterend keepende Roorda in de weg ofwel bleef de thuisaanval in gebreke. Enkele minuten voor affluiten was het dan eindelijk toch raak. Het was invaller Slot die de bal in de rebound langs de doelman van FC Groningen kon schieten. 

Toch ging NAC niet met de winst lopen, want één minuut voor tijd, volledig tegen de verhouding in, bezorgde Salmon zijn ploeg alsnog een punt. [AN]