Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen veel te sterk voor Twente
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft zaterdagavond thuis weinig moeite gehad met FC Twente. De Friezen wonnen in eigen stadion met 3-1 door twee treffers van Huntelaar en eentje van Nilsson.

Voor Twente dreigt een sportieve crisis, want uit de laatste vijf duels haalden de Tukkers slechts drie punten. Ook in Heerenveen stelde de ploeg teleur. Toch speelde Twente in de eerste periode aardig mee, maar het was Heerenveen dat in de zone van de waarheid efficiĆ«nter was.

Zo kwam de thuisploeg al na dertien minuten spelen op voorsprong. Henrico Drost zette zich knap door en bediende Huntelaar, die er met een schitterende halve omhaal 1-0 van maakte. De wedstrijd was vervolgens in evenwicht, hoewel Heerenveen iets dreigender was. Vlak voor rust leverde dat een tweede treffer op. Na uitermate zwak verdedigen, mocht Nilsson simpel de 2-0 ruststand voorbij doelman Boschker schieten.

In de tweede helft werd Twente door scheidsrechter Wegereef monddood gemaakt. Hij legde de bal vlak na rust op de stip na een fout van Majstorovic op Pranjic. Huntelaar zette de strafschop om, meteen zijn veertiende treffer van het seizoen. De zege kwam vervolgens voor Heerenveen nooit meer in gevaar. De ploeg van Verbeek kreeg nog kansen te over, maar scoren lukte niet meer. Gerritsen mocht uiteindelijk voor Twente nog milderen.  [AN]