Datum: 17/12/2005 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint makkelijk Brabantse derby
Jimmy Wouters
| 0 reacties
PSV wint makkelijk Brabantse derby
Foto: © SC

PSV heeft op eenvoudige wijze streekgenoot Willem II weten te verslaan. In het eigen Philipsstadion versloeg de landskampioen de buren uit Tilburg met duidelijke 4-1 cijfers.

PSV begon sterk aan de partij en kreeg al vrij snel een goede kans, maar het schot van Vennegoor strandde op de paal. In de daaropvolgende tegenaanval zorgde Willem II voor de verrassing door de 0-1 op het scorebord te plaatsen. Jatto Ceesay profiteerde optimaal van een foutje van Alex en bracht zijn ploeg op voorsprong. De mannen van Guus Hiddink lieten zich echter niet van de wijs brengen en stelden al vlug orde op zaken. Amper vier minuten na de 0-1 hingen de bordjes terug in evenwicht door een doelpunt van Vennegoor of Hesselink. PSV bleef de partij domineren en vlak voor de pauze maakte Vennegoor er met zijn tweede goal van de avond 2-1 van.

In de tweede helft had Willem II niets meer in te brengen tegen PSV. Als het dan niet meer erger kon, moest de ploeg na een uur spelen met tien verder na een rode kaart voor verdediger Wau. Even later maakte Farfan er 3-1 van, waardoor de partij gespeeld was. In de toegevoegde tijd mocht de heroptredende Väyrynen de 4-1 eindcijfers vastleggen. [AN]