Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Arke Stadion
Ajax kruipt door het oog van de naald
Jimmy Wouters

Ajax heeft in een uitermate aantrekkelijk duel op het nippertje een nederlaag weten af te wenden. In Enschede stond de ploeg lange tijd 2-1 achter, maar in de slotminuten boog de club die achterstand om in een 2-3 overwinning.

Toch was de overwinning van Ajax niet verdiend te noemen. Daarvoor was Twente namelijk te goed. De Tukkers speelden zeker in de eerste periode ijzersterk. Niet onlogisch ook dat Twente bij rust met 1-0 voorstond. Niemand anders dan N'Kufo opende na 25 minuten spelen de score. Beide ploegen kregen in die eerste helft nog wat kansjes, maar scoren lukte niet.

Ajax wist dat het moet aanvallen en toonde dat onmiddellijk. Al in de eerste minuut ging het schot van Maduro net naast. Nauwelijks vijf minuten later was het dan wel raak. Op aangeven van Rosales kopte Rosenberg raak. Lang kon Ajax niet genieten van die gelijkmaker, want nog geen minuut later stond Twente weer op voorsprong door een treffer van opnieuw N'Kufo.

Ajax leek vruchteloos op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De ploeg was wel dreigend, maar echt grote kansen bleven uit. Het was wachten tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Na een warrige fase voor doel viel de bal prompt in de voeten van Maduro die er 2-2 van maakte. In de 90ste minuut bezorgde Emanuelson Ajax met een knap afstandsschot alsnog de zege. [AN]