Speeldag: Speeldag 20
Stadion: De Goffert
NEC maakt ADO af
Jimmy Wouters

NEC heeft in eigen huis makkelijk afstand genomen van een uitermate zwak ADO Den Haag. Toch duurde het tot in de tweede helft voor er een doelpunt te noteren viel. De score stokte uiteindelijk bij 5-0.

NEC was van begin af aan heer en meester. ADO speelde veel te zwak om het de thuisploeg moeilijk te maken. Het was dan ook gewoon afwachten tot wanneer het eerste doelpunt viel. Dat duurde echter tot vlak voor rust.

Tien minuten in de tweede periode opende Baretto dan namens NEC de score. Niet veel daarna mocht Niedzielan vanop elf meter trachten de score te verdubbelen. Hij zag echter tot zijn verbazing zijn inzet gekeerd worden door doelman De Vries. Gelukkig voor de Pool was Manchester United - huurling Jones goed gevolgd om er alnog 2-0 van te maken.

De veer bij de bezoekers was nu volledig gebroken en NEC kon naar hartelus aanvallen. Met treffers van Denneboom, Jones en Niedzielan werd de score op 5-0 bepaald. [AN]