Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kasteel
Sparta klopt Tilburgers
Philippe Crols

Sparta Rotterdam heeft een grote stap richting behoud gezet in Nederland. Op speeldag 26 kregen de Rotterdammers met Willem II de voorlaatste op bezoek. Sparta was voor aanvang van de wedstrijd pas vijftiende dus kon men wel spreken van een degradatietopper. Die werd door de thuisploeg met 3-2 gewonnen.

Bij de bezoekers stond Tristan Peersman in doel. Voor de thuisploeg speelde Dieter van Tornhout dan weer 90 mee. Beide heren zagen dat de thuisploeg meteen haar wil kon opdringen. Al na acht minuten spelen resluteerde dat in het openingsdoelpunt van Rose. Iets over het halfuur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Een oude bekende was hiervoor verantwoordelijk. Anthony Obodai speelde enkele jaren geleden immers nog voor Germinal Beerschot. Hij maakte dus de 2-0 en dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zag het er lange tijd niet naar uit dat de bezoekers uit Tilburg nog aanspraak gingen kunnen maken op een punt of meer. Tot tien minuten voor tijd, want toen maakte Redan er plots 2-1 van en de hoop wakkerde weer aan bij de bezoekers. Dat duurde echter niet lang, want Bouaouzan scoorde enkele minuten later de 3-1. In de blessuretijd kon Augustien nog milderen, maar dat was enkel nog belangrijk voor de statistieken.

De Tilburgers blijven voorlaatste en hebben nog negen punten meer dan rode lantaarn RBC. Sparta is nu vijftiende en telt tien punten meer dan de bezoekers die het zaterdag over de vloer kreeg.