spaSparta Rotterdam
wilWillem II
1-0
2-0
2-1
3-2
Datum: 25/02/2006 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kasteel
PSV op jacht naar de titel bij AZ Alkmaar
Rens Korporaal
| 0 reacties
PSV op jacht naar de titel bij AZ Alkmaar
Foto: © SC

ADO Den Haag - Vitesse Arnhem
ADO Den Haag neemt het zaterdag op tegen de ploeg van Sturing, Vitesse. Vorige week wonnen de Hagenaars nog knap op bezoek bij Heracles Almelo met 1-3. Vitesse verloor vorig weekend van PSV met 1-3. Die uitslag is iets geflatteerd, want de ploeg van Guus Hiddink had de nodige portie geluk om te winnen in Arnhem. Het duel in Den Haag kan alle kanten op gaan, bij ADO Den Haag zijn de laatste weken Mols en Elia in goede doen, aan de kant van Vitesse is één van de wekelijkse uitblinkers de Belg Swerts. Vitesse moet het doen zonder de geblesseerde speler Theo Janssen, de geboren Arnhemmer is afgelopen week geopereerd aan de amandelen. 

Sparta Rotterdam - Willem II
De wedstrijd op zaterdagmiddag op het Rotterdamse Kasteel is er een tussen twee degradatiekandidaten. Willem II pakte vorige week de laatste strohalm om enige kans te maken op een langer verblijf in de Eredivisie. De ploeg van coach Zwamborn won van rivaal NAC Breda met 2-0. Uitblinker zoals al vaker dit seizoen bij Willem II was de Belgische aanvaller Dembele. Ook Sparta Rotterdam kan de punten goed gebruiken om in de Eredivisie te blijven, de ploeg uit Rotterdam-West staat momenteel op een vijftiende plaats, en dat is nog verre van een veilige plaats. Toch ziet coach Wiljan Vloet de kansen voor zijn team goed in. Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Ricky van den Bergh, die vorig seizoen nog één van de topscorers was van Sparta Rotterdam, gaat de ploeg morgen voor de volle winst. Het duel belooft een absolute strijd te worden voor een plaats op het hoogste niveau in Nederland.

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven


Dit weekend staat in de Eredivisie een kraker op het programma. De koploper PSV Eindhoven, moet op bezoek bij de nummer drie uit de Eredivisie, AZ Alkmaar. Beide teams hebben een moeilijke week achter de rug. PSV Eindhoven verloor in de achste finales van de Champions League in eigen huis met 0-1 van het Franse Olympique Lyon. De ploeg van Guus Hiddink kreeg hierdoor een flinke klap te verwerken. Ook AZ Alkmaar kreeg een flinke tegenslag te verwerken, na vorige week in Sevilla met 2-0 verloren te hebben, begon de ploeg in eigen huis furieus. Na een gemiste strafschop lukte het de ploeg nog 2-0 te maken, maar in de verlengingen maakte Betis Sevilla dat belangrijke uitdoelpunt, waardoor AZ Alkmaar Europees is uitgeschakeld. 
Dit weekend moet de ploeg van Hiddink er toch weer staan, de koploper heeft nog altijd een gat van vijf punten op de nummer twee Feyenoord, mocht PSV verliezen en Feyenoord winnen dan verkleint de ploeg uit Rotterdam de marge tot 2 punten. Ook voor AZ is winst een prioriteit, waar coach Louis van Gaal vorige week zijn ploeg al had afgeschreven voor de titel kan, na winst op PSV, de titelkanse weer serieus toenemen.

Heracles Almelo - Ajax Amsterdam
Ajax Amsterdam moet deze zondag op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg uit Amsterdam kende vorige week nog een goede middag, de ploeg van trainer Danny Blind klopte RBC Roosendaal met ruime cijfers, 6-0. Uitblinker daar was de in deze winter overgekomen spits Klaas-Jan Huntelaar met vier goals. Op bezoek bij Heracles zijn al twee grote clubs uit Nederland er niet in geslaagd de drie punten mee te nemen, eerder speelde zowel PSV Eindhoven als AZ Alkmaar gelijk in Almelo. Heracles verloor vorige week thuis van ADO Den Haag, en probeert dit weekend voor een stunt te zorgen.

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam
Feyenoord Rotterdam hoopt zondag op een misstap van concurent PSV, dat op bezoek moet bij AZ Alkmaar. Als PSV verliest, verkleint Feyenoord, mócht het winnen van FC Groningen de achterstand tot twee punten. Makkelijk zal het allerminst worden in de Euroborg, de Groningers kennen thuis een ijzersterk seizoen, maar daar tegenover staat dat de ploeg van Ron Jans uit weinig punten pakt. Feyenoord won vorige week de stadsderby met 4-0 van Sparta Rotterdam, maar coach Erwin Koeman was niet tevreden over het spel van de Rotterdammers. Twee weken geleden was volgens hem het spel stukken beter, maar speelde de ploeg met 3-3 gelijk tegen NAC Breda. 
FC Groningen hoopt de goede lijn van het seizoen ook tegen Feyenoord door te zetten, de ploeg staat momenteel op de vijfde positie en doet serieus mee om een plaats voor de play-offs die recht geven op Uefa-beker- of Champions League - voetbal. Vorige week won de ploeg nog nipt van RKC Waalwijk in eigen huis, uitblinker in die wedstrijd was Mark-Jan Fledderus die al eerder belangrijke doelpunten scoorden voor zijn ploeg. 

SC Heereveen - NAC Breda
Bij SC Heereveen denkt de ploeg terug aan een zure week. Europees werd de ploeg van Gert-Jan Verbeek uitgeschakeld, ookal won het met 0-1 op bezoek bij Steaua Boekarest, die score was niet voldoende om de eerder verloren thuiswedstrijd met 1-3 ongedaan te maken. Dit weekend moeten de Friezen aan de bak tegen NAC Breda, wat uit de crisis aan het komen is, twee weken geleden won het op karakter nog één punt in het duel tegen Feyenoord, maar vorig weekend werd er verrassend verloren van rivaal Willem II. Toch hoopt coach Cees Lok nog op een stunt op bezoek bij de Friezen, maar makkelijk zal dat zeker niet worden. Netals FC Groningen kent Heereveen ook een sterk seizoen thuis.

FC Utrecht - Roda JC
FC Utrecht neemt het zondagmiddag op tegen de ploeg van Huub Stevens. Roda JC hoopt op bezoek bij Utrecht de goede lijn van de laatste tijd door te zetten. Roda kende een moeizame seizoensstart maar lijkt nu langzaam de juiste kant op te gaan. Roda staat op het moment twaalfde. FC Utrecht kent een goed seizoen, ondanks de weinig punten die thuis werden gepakt. De ploeg van Foeke Booy staat nu zevende, en doet nog serieus mee om de strijd voor Europees voetbal. Vorig weekend werd er nog knap gewonnen op bezoek bij AZ Alkmaar. Net als de wedstrijd tegen Ajax was Adil Ramzi, gehuurd van AZ, de uitblinker. Bij Roda JC keken de Limburgers terug op een goed resultaat tegen SC Heereveen. In eigen huis won Roda met 2-1 van SC Heereveen, onder andere door een prachtige vrije trap van Cziommer. [AN]

Meer nieuws