Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Heerenveen legt PSV niets in de weg

PSV lijkt op weg om de landstitel te prolongeren. De Eindhovenaren waren zaterdagavond in eigen stadion veel te sterk voor een mat Heerenveen. Zo werd het maar liefst 4-1.

PSV begon uitermate sterk aan de eerste helft, maar de eerste kans was wel voor Heerenveen. PSV wou de wedstrijd echter snel beslissen en voerde het tempo op. De ploeg creëerde kansen via onder meer Philip Cocu, Arouna Koné en Jan Vennegoor of HesselinK

Na 37 minuten spelen kwam de thuisploeg dan eindelijk op voorsprong. Na een een scherpe voorzet van Jason Culina kon Koné het leer voorbij Vandenbussche koppen. Amper vijf minuten later werd de score al verdubbeld via een afstandsschot van Cocu.

Heerenveen kwam na de pauze wat beter in de wedstrijd. Na een uur spelen resulteerde dit in de aansluitingstreffer van De Vries. PSV was niet aangeslagen en controleerde rustig de partij. Na 75 minuten bracht Alex met een schitterende vrije trap de score op 3-1. PSV bleef domineren en kreeg kans na kans, maar het leer leek niet in doel te willen gaan. Vlak voor het einde werd er dan uiteindelijk nog gescoord via Koné. [AN]