Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Opmerkelijke rol voor de Belgen
Jimmy Wouters

Feyenoord moet een ramp zijn voor de bookmakers, want de ploeg weet geen lijn in haar prestaties te leggen. Nadat de Rotterdammers na de 0-4 nederlaag tegen Ajax nog op sterven na dood waren, ziet de toekomst er nu weer wat rooskleuriger uit. De ploeg won immers de moeilijke verplaatsing naar Roda JC met 1-2.

De Limburgers kwamen na twintig minuten op voorsprong. Adil Ramzi opende met een fabuleus schot de score. Feyenoord was duidelijk van slag en leek compleet verloren. Dieter van Tornhout kreeg vervolgens binnen vijf minuten twee open kansen. De oud- Bruggeling miste echter tot twee maal toe. Stelselmatig kregen de Rotterdammers kansen. Zo waren Huysegems en Lucius dicht bij een treffer. Vlak voor de pauze kwam Feyenoord dan alsnog langszij. Dankzij Angelos Charisteas kwam het labiele Feyenoord nog voor de rust terug in de wedstrijd.

Na de pauze maakte Feyenoord de beste indruk. Buijs, Huysegems en Bahia verzuimden echter het overwicht in kansen om te zetten. Iets voorbij het uur bracht de sterk spelende Huysegems op aangeven Pardo dan toch de score op 1-2. Roda probeerde vervolgens nog de score in evenwicht te trekken, maar faalde n haar opzet.