adoADO Den Haag
herHeracles
1-0
2-0
Datum: 28/10/2006 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Zuiderpark
Eindelijk eens feest in het Zuiderpark
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Eindelijk eens feest in het Zuiderpark
Foto: © SC

Stijn Vreven en ADO Den Haag hebben eindelijk eens een feestje kunnen bouwen na afloop van een competitiewedstrijd. De Hagenezen wonnen zaterdagavond immers voor de eerste keer dit seizoen. In het eigen Zuiderpark werd Heracles simpel opzij gezet met 2-0.

ADO begon van meet af aan vinnig aan de wedstrijd. De ploeg had dringend nood aan punten en begon dan ook erg agressief aan de wedstrijd. Het felle spel ging wel ten koste van mooie combinaties. Veel kansen waren er niet te noteren. Enkel Elia was op het halfuur dicht bij de openingstreffer. Het zeer povere Heracles kreeg ook nog een goede kans, maar het schot van de Vries werd door doelman Zwinkels tegen de paal geduwd. 

Ook na de pauze bleef ADO de meest strijdlustige ploeg. Iets voor het uur kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. De Haagse aanvallers straften een foute uitgooi van Pieckenhagen genadeloos af. Uiteindelijk was het Kolk die de 1-0 op het bord mocht zetten. Kort daarna stond Heracles met tien man na een rode kaart van Everton. ADO speelde vervolgens de wedstrijd simpel uit en verdubbelde vlak voor tijd de score via Elia.

Belgen op het veld:

ADO: Vreven

Vooraf