adoADO Den Haag
herHeracles
1-0
2-0
Datum: 28/10/2006 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Zuiderpark
Lastige uitwedstrijd voor Ajax en PSV
Geert Bukkems
| 0 reacties
Lastige uitwedstrijd voor Ajax en PSV
Foto: © SC

Vanavond worden er weer enkele wedstrijden afgewerkt in de Eredivisie. Zowel Ajax en PSV gaan op bezoek bij een op het eerste zicht lastige tegenstander. Hoe staan de clubs ervoor, je leest het in deze voorbeschouwing.
 
SC Heerenveen – Ajax
 
SC Heerenveen presteert de laatste weken matig: in de laatste drie wedstrijden won de Friese ploeg eenmaal, ze speelde eenmaal gelijk en ze verloren ook eenmaal. Die overwinning was wel een hele bijzondere, want die werd vorige week geboekt tegen aartsrivaal FC Groningen in het eigen Abe Lenstra Stadion. Vanavond mag SC Heerenveen het zelfde kunstje proberen te herhalen, maar dan tegen het sterke Ajax.
 
Ajax staat nog altijd bovenaan met een twee punten op PSV. PSV speelde één keer vaker gelijk dan de Amsterdammers en dat was uit tegen SC Heerenveen. Vanavond mag Ajax dus laten zien dat ze het beter kunnen dan de Eindhovenaren. De Amsterdammers zijn ook nog helemaal in de goede stemming, want vorige week werd er met 0-4 gewonnen in de Kuip bij Feyenoord.
 
Bij SC Heerenveen ontbreken in ieder geval Danijel Pranjic, Niklas Tarvajärvi en Thomas Prager. Terwijl Ajax in ieder geval geen beroep kan doen op Nicolae Mitea en Ryan Babel. Iemand die bij SC Heerenveen wel in de basis zal staan is Eredivisie-topscorer Afonso Alves. De Braziliaan scoorde dit seizoen al zeven keer in acht wedstrijden en loopt daarmee bijna een op een. Een speler die vorig seizoen wel een op een loopt, maar dit seizoen (nog?) niet is Klaas-Jan Huntelaar. De trefzekere spits keert vanavond weer een keertje terug in het stadion waar hij vorig seizoen in de eerste seizoenshelft ook nog regelmatig doel trof.
 
Aanvang: Vanavond om 19.30u
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
 
ADO Den Haag – Heracles Almelo
 
ADO Den Haag heeft dit seizoen nog steeds geen overwinning weten te pakken. Afgelopen woensdag werd er wederom met 2-0 verloren van Ajax in de Amsterdam Arena. Vandaag hebben de mannen van trainer Frans Adelaar zeker een grote kans om punten te pakken, want Heracles Almelo is zeker niet de sterkste tegenstander en al helemaal niet in uitwedstrijden.
 
Heracles Almelo, wat nog wel op een goede elfde plaats staat, haalde dit seizoen haar punten vooral uit de thuiswedstrijden. Daarom wordt het voor de Heraclieten sowieso al een lastige avond tegen een ADO Den Haag wat ten koste van alles punten wil pakken.
 
Bij ADO Den Haag kunnen diverse spelers niet meespelen, waaronder doelman Stefan Postma. De ongelukkige doelman liep in het duel met PSV een dubbele beenbreuk op, waardoor hij waarschijnlijk nog voor lange tijd langs de kant staat. Heracles Almelo heeft heel wat minder geblesseerden: bij de Heraclieten ontbreekt alleen de Duitse middenvelder Kai Michalke.
 
Aanvang: Vanavond om 19.30u
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: Zuiderpark, den Haag
 
RKC Waalwijk – PSV
 
Het gaat niet goed met RKC Waalwijk, alhoewel er een stijgende lijn in lijkt te zitten, staan de Waalwijkers nog steeds op een wel erg magere vijftiende plaats. RKC speelde tijdens de midweek met 1-1 gelijk bij Heracles Almelo. Daar had achteraf natuurlijk meer ingezeten. Vanavond krijgen de Waalwijkers een sterk PSV op bezoek wat tijdens de midweek met maar liefst 7-0 won van Sparta Rotterdam. Het zal dus voor de Waalwijkers erg moeilijk worden om hier vanavond punten te pakken, maar het blijft voetbal, dus niks staat vast.
 
Bij PSV keert Carlos Salcido terug, de Mexicaan was in zijn geboorteland Mexico in verband met de geboorte van zijn dochtertje. Alleen John de Jong en Patrick Kluivert ontbreken nu nog bij de Eindhovenaren. Bij RKC Waalwijk spelen vanavond Eddy Putter en Frank van Mosselveld niet mee. Bij RKC Waalwijk is ex-PSV’er Tim Janssen wel van de partij om het de Eindhovense verdediging flink lastig te maken.
 
Aanvang: Vanavond om 20.00u
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
 
Excelsior – Vitesse
 
Excelsior begon heel goed aan het seizoen, maar de laatste weken lijkt het wat minder te gaan. Daarom heeft de ploeg het vandaag hard nodig om te winnen van Vitesse. Vitesse maakt ook een mindere periode door, zo werd er in de Gelderse derby met NEC afgelopen week ongelukkig met 1-0 verloren. Voor beide ploegen is de wedstrijd van vanavond dus van belang.
 
Excelsior raakte afgelopen week op ongelukkige wijze uitblinker Andwelé Slory, De aanvaller staat nu enkele weken aan de kant en doet vanavond dus ook niet mee. Maar ook Damiën Hertog is nog altijd langdurig uitgeschakeld. Bij Vitesse ontbreken vier spelers, namelijk: Abubakari Yakubu, Elridge Rojer, Gill Swerts en Remco van der Schaaf.
 
Het is ook niet onnodig om te vermelden dat de laatste Excelsior – Vitesse in de Eredivisie eindigde in 4-4. De Ghanees Matthew Amoah scoorde toentertijd nog driemaal voor Vitesse, maar het bleek niet genoeg voor een overwinning van de Arnhemmers.
 
Aanvang: Vanavond om 20.00u
Scheidsrechter: van Egmond
Stadion: Stadion Woudestein, Rotterdam
 

Meer nieuws