Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Arke Stadion
Ajax haalt zwaar uit in topper
Jimmy Wouters

De topper van het weekend, onder leiding van Frank De Bleeckere,  vond plaats in Enschede waar FC Twente Ajax partij bood. De Tukkers lieten een ongelezen kans op de tweede plaats liggen, want ze verloren zwaar met 1-4 van Ajax.

De grote man was Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlandse aanvaller toonde met drie treffers dat hij het scoren nog lang niet verleerd is.

In het begin zag het er nog heel goed uit voor Twente. De Tukkers kwamen na zeven minuten al op voorsprong. Orlando Engelaar stuurde Kennedy Bakircioglu de diepte in en diens voorzet werd bij de eerste paal door N'Kufo binnen gekopt.

Nog voor rust had Ajax echter al orde op zaken gezet. Met twee doelpunten binnen tien minuten bracht Huntelaar zijn ploeg nog voor het halfuur op voorsprong. Twente deed aardig mee en zette enkele fraaie aanvallen op. Het zwakke verdedigende optreden zorgde er echter voor dat de ploeg met een 1-3 achterstand de rust in ging. Met een prachtig doelpunt zette Babel zijn ploeg op weg naar de zege.

Door dat derde doelpunt was de wedstrijd echter zo goed als gespeeld. Twente speelde in een rommelige tweede helft te onnauwkeurig om nog in de wedstrijd te geraken. Ajax kon de Twentense aanvallen eenvoudig beantwoorden en gooide een kwartier voor affluiten de wedstrijd helemaal op slot dankzij het derde doelpunt van Huntelaar.