Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Het Kasteel
Efficiënter NEC geeft Sparta pak slaag
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam is een beetje de pedalen kwijt. Coach Wiljan Vloet laakte de laatste weken dan ook instelling van zijn spelers en na het duel met NEC zal dit er zeker niet op vooruit gaan. De Rotterdammers kregen namelijk op het Kasteel een 0-4 pandoering te verwerken.

Toch lag het spelbeeld vrijwel in evenwicht. Het verschil in efficiëntie tussen beide ploegen was daarentegen des te groter. Al na tien minuten spelen kwamen de Nijmegenaren op voorsprong na een prachtig schot van Barreto. Vlak voor rust besliste Roy Beerens met een stiftje de wedstrijd nadat de Rotterdamse verdediging hem geen strobreedt in de weg had gelegd.

In de tweede periode bleef NEC de betere ploeg en slaagde Sparta er niet in om voor enig gevaar te zorgen. De thuisploeg mocht zelfs tevreden zijn dat het nog maar twee tegendoelpunten te verwerken kreeg. Eerst zorgde Olsson voor de 0-3 en twintig minuten voor tijd maakte Holman er 0-4 van. [AN]