Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Arke Stadion
Twente droomt van Champions League
Jimmy Wouters

De 3-0 thuisoverwinning tegen FC Utrecht heeft FC Twente zekerheid geboden van een plekje in de play-offs met als inzet een Champions League - ticket.

FC Twente teert dit seizoen op een uiterst degelijke thuisreputatie. Het eigen Arke Stadion is een nagenoeg oninneembare vesting geworden en dat ondervond FC Utrecht aan den lijve.

Halverwege de eerste helft leek de twaalfde thuiszege al nagenoeg binnen te zijn. Na nauwelijks tien minuten opende Ramon Zomer de score en even later dikte Blaise N'Kufo de score nog wat aan.

Toch keerde de wedstrijd nog voor de rust. Sharbel Touma moest totaal onverwacht met een rood karton de wedstrijd verlaten na een duwtje tegen van Dijk. Ondanks de numerieke meerderheid kwam Utrecht niet meer in het stuk voor. De ploeg voerde wel het tempo op, maar kwam niet tot doelrijpe kansen.

In de slotfase dikte Bakircioglu dan nog de score tot 3-0 aan. [AN]