Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Gelredome
Feyenoord wint nipt van Vitesse
Dirk Pieters

Feyenoord geeft nog niet op en blijft volop in de race om de vijfde plaats in het klassement. De Rotterdammers wonnen met het kleinste verschil op het veld van Vitesse. Pierre van Hooijdonk maakte tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd en liet zich kronen tot matchwinnaar.

In het Gelredome nam de thuisploeg de beste start. Aduele Pryor en Fred Benson kregen de eerste kansen, maar geraakten niet voorbij doelman Henk Timmer. Feyenoord kon amper dreigen in die eerste 45 minuten. Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic had nauwelijks werk op te knappen en zo bleef het logischerwijs 0-0.

In de tweede helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Vooral Romeo Castelen liet enkele fraaie dingen zien en zorgde voor het enige gevaar. De Rotterdammers kwamen tien minuten voor tijd dan toch op voorsprong. Pierre van Hooijdonk mocht tot twee keer toe aanleggen, en bij zijn tweede poging was het raak. Het betekende pas de vierde treffer dit seizoen voor de 37-jarige spits. In de slotfase kwam Vitesse nog dichtbij de gelijkmaker, maar de poging van Theo Janssen werd van de doellijn gehaald.

Feyenoord ziet door de zege het gat met Heerenveen groeien tot vijf punten. De Friezen krijgen echter vanmiddag de kans om bij Sparta de marge weer te verkleinen tot twee. Vitesse zal definitief afscheid moeten nemen van de hoop om nog mee te doen voor Europees voetbal.