Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Woudestein
Dramatische start voor Sparta
Jimmy Wouters

Excelsior blijft maar verbazen. De kleinste club uit de eredivisie won zaterdagavond, zij het geflatteerd, de Rotterdamse derby tegen Sparta met 3-1 en is zo de hoogst geklasseerde ploeg uit de havenstad.

De eerste helft was bijzonder zwak. Beide ploegen acteerden op een dramatisch laag niveau en kansen bleven dan ook vrijwel uit. De enige kans was voor de bezoekers, maar Obodai trof de paal. Toch slaagde Excelsior er voor rust nog in om op voorsprong te komen. Het was de Tsjech Jarda Simr die het gekeerde schot van Drost alsnog in doel werkte.

Na de koffie kregen de supporters een leuke pot voetbal te zien. Vloet bracht Emnes in het veld en die liet Sparta meteen draaien. De ploeg kreeg in die tweede periode enkele goede kansen. Het was echter Excelsior dat zich op de counter het meest trefzeker waande. Een kwartier voor affluiten verdubbelde Sebastiaan Steur de score. Luttele minuten later besliste DaniĆ«l Guijo-Velasco dan de wedstrijd door er 3-0 van te maken. Vlak voor het einde wist Haris Medunjanin nog de eer voor Sparta te redden. [AN]