Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Woudestein
Spektakelstuk in Rotterdamse derby
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam heeft na tien wedstrijden nog altijd geen zege geboekt. Ook zaterdag slaagde de ploeg er niet in om de volle buit te pakken. In een Rotterdams spektakelstuk ging de ploeg met 4-3 ten onder bij Excelsior.

De eerste helft was bijzonder leuk om volgen. Beide ploegen maakten er een bitsige strijd van waardoor het spelbeeld goed op en neer golfde. Sparta kwam op Woudestijn twee keer op voorsprong, maar telkens kwam Excelsior terug. Na 18 minuten opende Yuri Rose met een kopbal de score. Iets voorbij het half uur bracht Den Ouden zijn ploeg langszij.

Sparta wachtte niet lang alvorens terug op voorsprong te komen. Luttele minuten later kopte Darryl Roberts de bal voorbij doelman Graafland. Toch volstond dit niet voor de Kasteelheren om met een voorsprong de rust in te gaan. Na een goedkoop toegekende strafschop zorgde Den Ouden voor de verdiende 2-2 tussenstand.

Nadat Boukhari er na 66 minuten 2-3 van had gemaakt, leek Sparta op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. In de slotfase liep het dan helemaal mis voor de Kasteelheren. Tien minuten voor tijd moest de ploeg met tien man verder na een rode kaart voor Ayodele Adeleye. Dit was het sein voor Excelsior om over te gaan tot een ultiem slotoffensief. Invaller Voskamp zorgde voor de gelijkmaker en diep in blessuretijd bezorgde Stefan Luijckx de thuisploeg alsnog de drie punten. [AN]