Speeldag: Speeldag 10
Stadion: De Kuip
Zege brengt Feyenoord weer aan de leiding
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft zich dankzij een 2-0 overwinning tegen De Graafschap terug op kop van de Eredivisie genesteld. Een tempoversnelling was voldoende om een einde te maken aan de illusies van de bezoekers.

Vooral in de eerste periode hield De Graafschap knap stand in de Kuip. De ploeg uit Doetinchem bood aardig partij en speelde een aantal kansen bij mekaar. Zo moest doelman Henk Timmer enkele keren gevat tussen komen. De Rotterdammers kwamen eigenlijk nauwelijks tot kansen. De ploeg speelde te traag en te stereotiep om voor enig gevaar te kunnen zorgen.

Na de pauze veranderde dat spelbeeld enigszins. Feyenoord herstelde het evinwicht waardoor de ploeg ook tot kansen kwam. Na 54 minuten vertaalde zich dit in een doelpunt. Uit een voorzet van De Cler kopte Jonathan De Guzman de 1-0 voorbij doelman van Fessum.

Nadat Roy Makaay er vijf minuten later vanop de stip 2-0 van had gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. Feyenoord controleerde simpel terwijl De Graafschap niet meer bij machte was om de scheve situatie recht te trekken. [AN]