Speeldag: Speeldag 16
Stadion: DSB Stadion
Yulu Matondo bezorgt Roda een punt
Jimmy Wouters

Roda JC blijft ook na het uitduel bij AZ voeling houden met de subtop. De Alkmaarders haalden dankzij een treffer van Yulu Matondo een 1-0 achterstand op en behouden op die manier vier punten voorsprong op de Alkmaarders.

AZ had de uitschakeling in het UEFA-bekertoernooi ogenschijnlijk goed verteerd, want de jongens van Louis van Gaal kwamen goed uit de startblokken. Al na vijf minuten opende Pellè de score. De jonge aanvaller ontfrutselde doelman Castro (al dan niet op foutieve wijze) de bal en kon zijn ploeg zo simpel op voorsprong brengen.

De wedstrijd ontaarde echter al vlug in een flets kijkstuk. Het spel situeerde zich vooral op het middenveld, waar hevig strijd gevoerd werd, maar waardoor kansen eerder zeldzaam waren.

Roda was aanvankelijk onzichtbaar, maar kwam gaandeweg de wedstrijd beter in het spel voor. De gelijkmaker van Jeanvion Yulu-Matondo vlak na rust was dan ook helemaal niet onverdiend te noemen. Na de 1-1 maakten beide ploegen er nog een strijdvolle partij van, maar geen van beiden durfde de risico's nemen om volop voor de aanval te kiezen. Een billijk gelijkspel was dan ook het logische resultaat. (AN)