Datum: 23/12/2007 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Woudestein
Ajax verliest van rode lantaarn
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Ajax verliest van rode lantaarn
Foto: © SC

Ajax is er niet in geslaagd de koppositie in de Eredivisie vast te houden. De Amsterdammers gingen verrassend de boot in op het veld van Excelsior Rotterdam (2-1). Dit is meteen de eerste zege van de Rotterdammers tegen Ajax.

Ajax had veruit het meeste balbezit (75%), maar de ploeg wist er tegen het bescheiden Excelsior helemaal niets mee aan te vangen. Misschien had het te maken met de vroege achterstand, want na amper 30 seconden had Mitchell Piqué zijn oude werkgever op achterstand geschoten.

Na die vroege openingstreffer trok Excelsior een solide verdedigingsgordel op waar Ajax niet tegen opgewassen was. De Amsterdammers speelden veel te laks en inspiratieloos om de counterende Rotterdammers te verschalken. 

Het was overigens op één van die counters dat Den Ouden wist te scoren. Vlak na rust haalde Vertonghen een inzet van Den Ouden nog van de lijn, maar even later was de aanvaller er wel als de kippen bij om een rebound voorbij doelman Stekelenburg te schieten. 

Ajax was vervolgens helemaal van slag en mocht zich gelukkig prijzen dat een doelpunt van Den Ouden wegens buitenspel werd afgekeurd. Ajax bleef daardoor in de wedstrijd en dankzij de aansluitingstreffer van Maduro mocht de ploeg nog hopen op meer. Ajax kreeg vervolgens nog wat kleine kansjes, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. (AN)