Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Amsterdam ArenA
Vandenbussche krijgt er vier rond zijn oren
Jimmy Wouters

Ajax heeft zijn tweede seizoenswedstrijd met ruime 4-1 cijfers gewonnen van Heerenveen. Toch speelden de Amsterdammers verre van overtuigend.

Ajax kon al na een minuut op voorsprong gekomen zijn, maar het schot van Maduro strandde op te paal. De thuisploeg speelde vervolgens slordig en Heerenveen profiteerde daarvan. Na 27 minuten strafte Miralem Sulejmani een fout van Jaap Stam genadeloos af.

Ajax bleef verder knoeien, maar kon toch nog met een voorsprong de kleedkamers in trekken. In twee minuten tijd maakte Ajax van twee doodse momenten een doelpunt. Eerst mocht Luis Suarez volledig vrij de gelijkmaker voorbij Vandenbussche trappen en even later maakte Thomas Vermaelen er met een kopbal 2-1 van.

In de tweede helft ging Heerenveen dan kopje onder. Van de sterke organisatie in de eerste helft bleef er in de tweede periode niets meer over. Zo werd Robbert Schilder vlak na rust vrijgespeeld en de invaller passeerde Vandenbussche met een geplaatst schot.

Luis Suarez maakte er vervolgens nog 4-1 van, waarna de wedstrijd helemaal gespeeld was. [AN]