Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV stuurt NEC met forfaitcijfers naar huis
Jimmy Wouters

PSV Eindhoven heeft zaterdagavond met overtuigende 5-0 cijfers gewonnen van NEC. Dankzij defensief geblunder van de bezoekers had PSV een erg rustige avond.

Zo kon de debuterende Lazovic al na zes minuten de score openen. De Serviër scoorde nadat doelman Babos een terugspeelbal maar niet onder controle kreeg. PSV had vervolgens het overwicht in handen, maar veel kansen vloeiden daar niet uit voort.

NEC bleef erg nerveus spelen en kwam pas iets voor rust aan een eerste echte kan. Jeremain Lens kwam oog in oog met Gomes, maar de doelman redde gevat. Aan de overzijde was het even later dan wel raak dankzij een kopbaldoelpunt van Eric Addo.

Net na de pauze kreeg Worm een uitstekende kans, maar wederom gaf Gomes zich niet gewonnen. In de slotfase liep PSV dan verder weg dankzij treffers van Lazovic, Fagner en Bakkal. [AN]